den moviОй, яка чудова,
Світла і багата
Українська мова,
Мова мами й тата!

den movi2Щороку, 21 лютого, відзначається Міжнародний день рідної мови. Це свято нагадує про культурне розмаїття і багатомовність світу, про право кожного розмовляти рідною мовою у своїй країні. Рідна мова – це та, яку ми чуємо, якою володіємо з дитинства, мова тихих матусиних колискових і захопливих бабусиних розповідей, цікавих дитячих ігор. Це та мова, якою ми вимовляємо перші, найголовніші в житті слова. Для кожної людини на планеті її рідна мова – єдина і неповторна.
Сьогодні і діти, і дорослі мали можливість ще раз доторкнутися до краси рідної мови, удосконалити свої знання та навички з українського мовлення, відчути свою приналежність до людей, які поважають рідну мову, милуються нею та плекають її.
З дітьми були проведені тематичні заняття, літературно-музичні композиції, сюжетно-рольові ігри спрямовані на удосконалення навичок практичного застосування мовлення у різних сферах дитячої діяльності та формування у них національної свідомості. Діти захоплено слухали народні казки, колискові, читали вірші про рідну мову, знайомилися з творами українських письменників, відгадували загадки і пригадували українські народні прислів’я, лічилки, скоромовки. Обмінювалися думками: яку мову вони вважають рідною і чому?
Педагоги дошкільного закладу впевнені, що їх вихованці виростуть справжніми громадянами і будуть шанувати рідну мову.
Любімо свою рідну мову, бо з нею наше майбутнє і майбутнє нашої України!

den movi1jpg

Найкращий спосіб зробити дітей хорошими - це зробити їх щасливими.

- О.Уальд -

Контакти

Ми за цією адресою

м.Полтава,
пров.Стешенка, 4
Україна, 36023

Або зателефонувати

Телефон: 80968348512

Скачать новые шаблоны Joomla!